Poniorit Ponitammat Welshkasvatus

Tirion Awena


pony
© Anthony Booth


Tirion Awena on iloinen ja usein hyvin energinen poni, jonka kanssa saa olla tarkkana, ettei saa varpaitaan tallotuksi Awenan touhottaessa sinne ja tänne. Awena on mukava jokapaikanhöylä, joka tuntuu oleva semmoinen kaikkien kaveri -tyyppinen poni ja harvemmin aiheuttaa laumassaan minkäänlaista pahaa verta. Paikoillaan pysyminen ei ole Awenan vahvuuksia ja oli kyse sitten harjaushetkestä tai eläinlääkärin käynnistä, niin tamma olisi jo pää viidentenä jalkana menossa. Kyse ei ole huonosta käytöksestä, mutta Awena haluaisi olla vain joka paikassa saman aikaisesti. Taluttaessa Awena touhottaa usein alkuun hirveästi, mutta hillitsee hieman menoaan, kun sitä siitä asiallisesti huomauttaa ja usein pelkkä murahduskin riittää.

Kouluratsastus tiukkoine sääntöineen ja ennalta määrättyine kuvioineen kuulostaa täysin sopimattomalta lajilta Awenalle, mutta jo sisäänratsastusjakson aikana se yllätti ja liikkui ratsastajan kanssa ilmavasti ja tasapainoisesti heti alkumetreiltä saakka. Maltti on valttia Awenan satulassa ja jo hengittämällä voi saada eteenpäin porskuttavan tamman hieman odottamaan ja kuuntelemaan paremmin apuja. Awena ei ole kovin vaikea ratsastettavuudeltaan, mutta ei todellakaan jokaisen ratsu, kun intoa riittää muillekin. Kilpailuissa Awena on hieman pommi, joko suoritus menee penkin alle jo verryttelyssä tai ratsukko selviää kisa-areenalle asti kokeilemaan miten huumorintajuinen tuomaristo on sillä kertaa.

VH22-048-0008
welsh cob (sek. D), tamma
musta, 150 cm
s. 01.03.2022, ikääntyy satunnaisesti

om. elen (VRL-01863)
koulupainotteinen      (Helppo B)

Meriitit

KTK-III (60p.) 20.04.2022Jälkeläiset

tamma Tirion Awela, s. 28.06.2022, i. Tirion Galarnad


Sukutaulu

Ponilla on sukua netissä yksi (1) polvi
Emälinja: Gwraigyllyn Awel (D)
Isälinja: Gwynfryn Gorlois (D)i. Gwynfryn Gorlois
rt wD, 153 cm
KTK-I
e. Gwraigyllyn Awel
m wD, 146 cm
KTK-III
ii. Gwynfryn Faith Of Saron
evm
ie. Gwenith Wild Branda
evm
ei. Gwraigyllyn Mabon
evm
ee. Gwraigyllyn Serenâd
evm
iii. Gwynfryn End of Spring
evm
iie. Llewillyn Mabli
evm
iei. Brenickon Collin
evm
iee. Hyledd Gwenllian
evm
eii. Brithledd Mhwca
evm
eie. Gwraigyllyn Prydferth
evm
eei. Rhisglmynydd Fentro
evm
eee. Gwraigyllyn Golau Dydd
evm

Kilpailut

Porrastetut kilpailut

Kuuliaisuus ja luonne: 729.18 p.
Tahti ja irtonaisuus: 678.01 p.

KRJ:n porrastetuissa tasolla 4/3 (1407.19 p.)

VWY-Cup - sijoitukset

Ponilla ei ole tuloksia

Näyttelytulokset

Ponilla ei ole näyttelytuloksia

Päiväkirja- & valmennusmerkinnät

Päiväkirjamerkintä

Päiväkirjamerkintä

Päiväkirjamerkintä

Kouluvalmennus (valmentajana Siiri)

Olin luvannut elenille, että tulisin auttamaan tätä Awenan kanssa kilpailuihin - erityisesti verryttelyyn, josta elen oli piirtänyt jo värikkäitä kauhukuvia seinille. Awena oli kävellyt ohjeistukseni mukaan lämpimässä auringonpaisteessa jo pitkät alkukäynnit maastakäsin, joten se oli ehkä piirun verran malttavaisempi kuin se, että elen olisi suoraan hypännyt puikkoihin.

"Lähdetään ihan perusasioilla liikkeelle; ratsasta se avoimella kaulalla jokaisessa askellajissa läpi myötä- ja vastataivutuksia tehden ja tee nopeatempoisesti - mutta sitäkin huolellisemmin - siirtymiä sekä askellajien sisällä että niiden välillä. Niin me saadaan Awena kuuntelemaan paremmin sua, ja saat sen avuille." ohjeistin ratsastajaa, joka vaikutti selässä hieman sepään nieleelle. "Ja muista oma rentous, hengittele rauhassa ja oo sen hevosen kanssa ihan kuin kotona - ei tässä taikatemppuja olla tultu tekemään, vaan suorittamaan ihan omalla tasolla."

Pikkuhiljaa elenin rentouduttua myös Awena rentoutui. "Oikein hyvä. Tehdään sitten vielä muutama vastalaukkakaarre, ja sitten onkin jo aikalailla teidän vuoronne. Ja radalla muistat hengitellä ja suorittaa tehtävät pisteissä tarkasti aikaa käyttäen. Nopeuskilpailuissa kun tässä ei olla, niin teillä on aikaa vaikka puolipäivää." naurahdin ratsastajalle, joka vaikutti tyytyväiseltä sekä itseensä, että hevoseen.

"Hyvin se menee, tsemppiä! Mä uskon teihin." hymyilin ratsukolle, joka suuntasi kohti kilpailuareenaa.

Kouluvalmennus (valmentajana Siiri)

Raamikas, musta tamma veti ylälinjaansa pitkäksi, kun ratsastaja tarjosi tälle alkuverryttelyn jälkeen hetkeksi pitkät ohjat. "Sehän näyttää noin raamikkaaksi varsin kivalle. Onhan se vähän malttamaton, mutta mielummin energinen ja eteenpäinpyrkivä - varsinkin, jos toisena vaihtoehtona olisi jalalla eteenpäin jatkuvasti työnnettävä. Oikein hyvä." sanoin ratsastajalle, joka hymähti ratsunsa selässä. Pienten välikäyntien jälkeen jatkoimme vastalaukkaharjoituksella, jossa tuli myös siirtymä käynnin kautta myötälaukkaan. Tämä tehtävä paljasti tamman todellisen luonteen; vaikka se on vähän hoppuhousu, oli sillä luontaisesti hyvä tasapaino sekä tahti. "Jes, ja nyt kun tuut uudelleen, muista valmistella siirtyminen huolellisesti. Istu syvälle satulaan ja malta itse ratsastaa siirtymä käyntiin huolellisesti aikaa käyttäen. Tän kanssa ratsastaessa sun täytyy itse olla hitaampi, jotta löydätte sellaisen yhteisen tasapainon." ohjeistin ratsastajaa, ennen kuin siirryimme vielä valmennuksen loppupuolella tekemään pientä ratakokonaisuutta.