Tirion Welsh Ponies
Poniorit Ponitammat Esittely Welshkasvatus

Kasvatustoiminta

Kasvatustoimintamme tavoitteet ovat hyvin yksinkertaiset: haluamme kasvattaa mahdollisimman laadukkaita welshponeja, jotka polveutuvat uutta verta tuovista sukulinjoista ja soveltuvat niin näyttelykehiin kuin kilparadoillekin. Suurin osa kasvateistamme jää kotiin jatkamaan sukulinjojaan, mutta myymme myös vuosittain kasvattejamme uusiin koteihin ja tilausvarsoja voi myös tiedustella, jos varsoja ei juuri sillä hetkellä ole kaupan.

Omat ponimme kilpailevat porrastetuissa kilpailuissa ennen siitokseen siirtymistä ja ne pyritään kantakirjaamaan, mutta myytyjen kasvattiemme kilpailumeriittejä tärkeämpää on, että jokainen poni pääsee jatkamaan sukuaan ja sukulinjat etenevät tuoden uutta verta pitkäsukuisten welshponien sukutauluihin.

Kasvattilistamme löydät täältä!

Kasvattien omistajaedut

Ostamalla Tirionin kasvatin saat itsellesi vähintään mahdottoman hienon ja monipuolisen harrastekaverin, joka ei myöskään ole häpeä kasvatuspuolella. Tämän lisäksi tarjoamme kasvattiemme omistajille ao. apuja ja etuja

Kasvattajan tuki ja neuvot ponin eliniäksi esim. kuva- tai orivalintoihin
100 sanan päiväkirjamerkinnän ponin muuttaessa uuteen kotiin, uuden omistajan näin halutessa
Rotulaatuarvosteluun valmisteluapua päiväkirja- ja valmennusmerkintöjen muodossa.

Kasvattiemme myyntiehdot

Luethan kasvattejamme koskevat myyntiehdot jo ennen ostotarjouksen tekemistä. Oletamme, että ostotarjouksessa esitetyt tulevaisuudensuunnitelmat pitävät paikkansa.

Kasvatin virallista nimeä, syntymäaikaa, sukupuolta taikka sukua ei saa muuttaa.
Kasvattajaksi sivulle linkitettävä Tirion Welsh Ponies.
Kasvatti rekisteröidään VRL:n rekisteriin (ks. ohjeet alempaa!)
Kasvatin osoite on pidettävä rekisteriprofiilisssa ajan tasalla

Kasvattia ei saa myydä eteenpäin, vaan se tulee palauttaa meille, jos luopuminen tulee ajankohtaiseksi.
Kasvatin kuollessa sen muistosivut tulee tallentaa WebArchiveen
Kasvattia käytetään (myös) oman sektionsa welshponijalostukseen

Kasvatin rekisteröintiohjeet

Jokainen kasvattimme tulee rekisteröidä VRL:n hevosrekisteriin mahdollisimman pian ostosta.

Kasvattajaksi rekisteriin merkitään Tirion Welsh Ponies tunnuksella TIRI1137, kasvattajanimeksi Tirion ja synnyinmaaksi Yhdistynyt kuningaskunta (UK). Muistathan myös lisätä vanhempien VH-numerot, niin poni saa porrastettujen periytyvät ominaisuuspisteet!

Kasvatin palauttaminen & kuolema

Omistaja saa vapaasti kuopata ponin, mutta merkitsethän kuolintiedon rekisteriin ja tallennat ponin sivut WebArchiveen! Palautathan kuitenkin mieluiten ponin, jolla ei ole lainkaan jälkeläisiä, että sukulinjat saadaan jatkumaan.

Jos haluat palauttaa kasvattimme, niin siirrä se VRL:n rekisterissä tunnukselle 01863 ja ilmoita meille palautuksesta joko VRL:n pikaviestillä tai sähköpostitse. Ethän poista ponin sivuja ennen kuin olemme saaneet sen tiedot ja mahdolliset kilpailutulokset talteen!

Kasvatin takaisin lunastaminen

Käymme kasvattilistaamme myös satunnaisesti läpi ja lunastamme takaisin ne ponit, joiden sivuilla ei ole tapahtunut mitään yli 12 kuukauteen tai sivut eivät toimi. (= poni kadonnut/omistaja lopettanut). Tarkistamme kasvattiemme osoitteen VRL:n rekisteriprofiilin kautta, joten pidä osoite siellä ajan tasalla! Ennen takaisin lunastamista otamme ponin omistajaan sähköpostitse yhteyttä. Takaisin lunastetut tai muuten vain palautetut kasvatit voidaan myydä eteenpäin.